verzekeringen
dots

Reisverzekering voor je snow en surf reizen, wat is wijsheid?


Zorg dat je goed verzekerd bent!

Indien je zelf een doorlopende verzekering hebt, controleer dan of de dekking wel volstaat voor je plannen. Een goedkope verzekering heeft mogelijk bezuinigt op dingen die voor jou van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld het beperkt vergoeden van vervoer per helikopter bij een ongeval tijdens een wintersportreis.

Banken, supermarkten etc. zijn niet je ideale reisverzekerings tussenpersoon. SAIKO wel. Wij weten waar jij mee te maken kan krijgen tijdens jouw reizen, we surfen en snowboarden zelf ook. Plus SAIKO werkt al bijna 20 jaar samen met de Europeesche Verzekeringen, de specialist als het gaat om het verzekeren van reizen met bijzondere sporten.

Een ziektekostenverzekering is geen reisverzekering. Bij je ziektekostenverzekering is bijvoorbeeld sprake van een eigen risico en/of wordt slechts voor 50% dekking verleent op de aanvullende onderdelen in je polis. Bij actieve reizen, met een verhoogd risico is het raadzaam een keer te bellen om te zien of je voldoende gedekt bent.

SAIKO 0031(0)20 33 70 280

dots

Reisverzekering surf en kite


Voor surfen en kitesurfen geldt geen speciale toeslag zoals bij de wintersport.

basis


SAIKO heeft een pakket samengesteld, deze bestaat uit eenComfort dekking van de Europeesche plus extra dekking voor bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. We noemen dat pakket 'basis'. Er zit een eigen risico op bagage van 50 euro, de maximaal verzekerde waarde vind je bijbagage dekking.

prijs


Dekkingsgebied Europa (plus Marokko)

Dekkingsgebied Wereld
premie per dag € 1,92 plus € 3,50 poliskosten

premie per dag € 3,07 plus € 3,50 poliskosten

top
dots

reisverzekering snow


basis


SAIKO heeft een pakket samengesteld, deze bestaat uit eenComfort dekking van de Europeesche plus extra dekking voor bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. We noemen dat pakket ‘basis’. Er zit een eigen risico op bagage van 50 euro, de maximaal verzekerde waarde vind je bijbagage dekking.

+ snow


Voor alle reizen naar de sneeuw, bieden we standaard de extra dekking voor skiën en snowboarden. Ga je graag een stukje poeder rijden? Lees dan ook zeker het stukje overoff-piste.

prijs


Dekkingsgebied Europa
premie per dag € 2,92 plus € 3,50 poliskosten

top
dots

Off-piste dekking


Off-piste snowboarden is een lastig onderwerp. Bedenk goed dat de kosten erg hoog kunnen zijn bij de inzet van helikopters en reddingsdiensten. Verreweg de meeste maatschappijen sluiten het buiten de piste boarden uit, door bijvoorbeeld te stellen dat 'buiten de piste' valt onder 'verboden terrein', wat dan apart uitgesloten is van dekking. De Europeesche doet dat niet.

Wat de Europeesche betreft mag een verzekerde genieten van de off-piste, maar blijf wel 'verstandig'.

Wanneer de dekking ‘skiën en snowboarden’ bij de reisverzekering is afgesloten (dat wordt je standaard aangeboden als ‘basis + snow’ bij alle SAIKO sneeuwreizen), dekt de Europeesche Verzekeringen ook het off-piste gebruik.

Er zijn wel beperkingen, er is geen vergoeding en hulp bij schade:
- die door bewuste roekeloosheid ontstaat
- die ontstaat tijdens het beoefenen van activiteiten waarbij met opzet een verbod of waarschuwing wordt genegeerd. Of als deze activiteiten een te hoog risico met zich meebrengen.

Wat verstandig is kan per plaats en per persoon verschillen. Ervaring, professionele begeleiding en bekendheid met het gebied spelen daarbij een rol. Waarschuwingen en plaatselijke verboden mogen natuurlijk niet worden genegeerd.

In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:
1. Gering gevaar
2. Matig gevaar
3. Aanzienlijk gevaar
4. Groot gevaar
5. Zeer groot gevaar

Als richtlijn houdt de Europeesche aan dat het onverantwoord is om off-piste te gaan wanneer:
- Code 3 of hoger is afgegeven.
- Men geen ervaren boarder of skiër is.
- Als je in je eentje buiten de piste gaat.
- Je niemand laat weten wanneer jullie terug denken te zijn.
- Zonder rugzak met water en energierepen vertrekt.
- Geen pieper + probe + sneeuwschep + EHBO-etui en isolatiedeken bij.


top
dots

Bagage dekking


Bagage, totaal

waarvan maximaal voor

iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)

Mobiele telefoons, smartphones

(Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges

(Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten

Reisdocumenten

Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel

Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent

Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn

Vervoerskosten voor teruggevonden bagage

Noodaanschaf toiletartikelen en kleding

Eigen risico per gebeurtenis per reis
€ 3.000,00€ 1.500,00

€ 300,00

€ 300,00

€ 300,00

kostprijs

€ 750,00

€ 350,00

€ 300,00

€ 250,00

€ 250,00

€ 50,00

top
dots

Extra sportuitrusting


De standaard bagage dekking keert bij verlies, diefstal of beschadiging, mogelijk niet genoeg uit.
Voor een surfboard bijvoorbeeld max. 300 euro. Voor snowboard materiaal, vanwege de dekking ‘skiën en snowboarden’ geldt die beperking niet. Kijk wel bijbagage dekking wat er maximaal wordt uitgekeerd.

Heb je nu dure sportuitrusting mee, dan kun je dat extra verzekeren, tot 2.500 euro. Is het materiaal nog geen jaar oud, dan krijg je de nieuwwaarde, anders moet je kijken naar deafschrijvingstabel. Komt neer op 20% per jaar voor de meeste spulen.

prijs


Bovenop de basis premie per dag
premie per dag € 0,65

top
dots

Comfort?


De Europeesche gebruikt 3 klassen van dekking: Basis, Comfort en Optimaal. Per klasse gaat de premie en het maximaal verzekerd bedrag voor bagage omhoog en het eigen risico op bagage omlaag.

SAIKO kiest voor de Comfort klasse, die sluit het beste aan bij de meeste van onze reizigers. Bel gerust als je afwijkende wensen hebt.


top
dots

Reisverzekering schade melden


Bagage schade kun je online melden op de pagina vande Europeesche.

Voor alle andere schade, of als je een voorkeur hebt om bagage schade schriftelijk te melden, vind je hier eenschadeformulier. Je kan ook altijd bellen met SAIKO als je hulp nodig hebt bij het invullen.


top back