verzekeringen
annulerings
verzekering
dots

Waarom een annuleringsverzekering?


1) Er kan altijd iets gebeuren voor je op reis gaat, waardoor het hele plan niet door kan gaan. Dan ben je dubbel zuur, omdat je thuis zit en je reisgeld kwijt bent. Het is daarom verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten... ook als je laat boekt! Kort voor vertrek zijn de annuleringskosten namelijk het hoogst. Met een geldige reden, krijg je voor vertrek 100% van je reissom terug. De annuleringspremie is inclusief assurantiebelasting.

2) Ook tijdens de reis ben je gedekt door de annuleringsverzekering. Je kan dan je ongenoten reisdagen vergoed krijgen. Bijvoorbeeld halverwege je reis ziek worden, dan krijg je de helft van je reissom terug, dan kun je wellicht later nog eens op reis.

De dekking van een annuleringsverzekering gaat in zodra deze is besteld. Je kan echter alleen aanspraak maken op deze verzekering indien de volledige reissom is voldaan. De complete voorwaarden kun je via de link inkijken.

prijs


premie 6,5% van de reissom plus € 3,50 poliskosten

top
dots

Speciale SAIKO dekking, voor het surfen en snowboarden


SAIKO heeft in overleg met de Europeesche een speciale uitgebreide dekking samengesteld voor de annuleringsverzekering. Je krijgt nu tijdens de reis bij alle medische oorzaken die het snowboarden (of bij surfreizen het surfen) onmogelijk maken de ongenoten vakantiedagen vergoed. In tegenstelling tot de normale dekking krijg je nu wél uitgekeerd bij een gekneusde pols, verrekte spier, griep etc. Als je aanspraak wilt maken op uitkering, heb je een verklaring van een arts nodig.

De exacte afspraak vind je hier:speciale SAIKO dekking.


top
dots

Wat zijn de kosten van annuleren?


Uit de reisvoorwaarden: annulering door deelnemer en in de plaats stelling.

SAIKO accepteert uitsluitend annuleringen per email. De datum van ontvangst geldt als annuleringsdatum. Indien er geen respons is vanuit SAIKO, aan het einde van de opvolgende werkdag na de dag van het versturen van de annulering, dan dien je telefonisch contact op te nemen. Bij verhindering mag iemand anders de plaats innemen. Dit verzoek moet uiterlijk zeven dagen voor de dag van vertrek worden ingediend, waarbij degene die in de plaats komt alle verplichtingen overneemt en in de plaatsstellingskosten betaalt ter hoogte van de boekingskosten. Echter de oorspronkelijke (hoofd)boeker blijft verantwoordelijk voor de nakoming van (betalings-)verplichtingen van degene die daarvoor in de plaats wordt gesteld. In alle andere gevallen is aan SAIKO de premie voor een eventuele annuleringsverzekering, de administratiekosten en de volgende annuleringskosten verschuldigd:

Vanaf de 56e dag tot de 28e dag voor vertrek:

Vanaf de 28e dag tot de 14e dag voor vertrek:

Vanaf de 14e dag tot de dag van vertrek:

Op de dag van vertrek of later:
30% van de reissom

50% van de reissom

75% van de reissom

de volledige reissom

top
dots

Annuleringsverzekering schade melden


Je kan je schadeclaim online indienen op de pagina vande Europeesche. Daarbij wordt gevraagd naar een boekingsbevestiging, dat is de factuur die je van SAIKO ontvangen hebt als PDF in de mail. Plus een schadenota, die heb je ook van SAIKO ontvangen nadat je je annulering hebt doorgegeven.

Het mag ook allemaal via de post, gebruik dan dit schadeformulier.

Je kan ook altijd bellen met SAIKO als je hulp nodig hebt bij het invullen.

top back