Weer en swell verwachtingen voor Costa Rica

surfreport


dots

Consistentie van de golven in Punta Banco


Weer kaart Costa Rica

Zoals je op de afbeelding kan zien kan je het hele jaar door surfen en goede golven verwachten in Punta Banco. Punta Banco ligt aan de Atlantische kant van Costa Rica en kan het hele jaar door swell ontvangen vanuit de Atlantische Oceaan. Punta Banco ontvangt meer swell dan het nabij gelegen Pavones omdat dat dieper in de baai ligt.

Tip: Als er een grote zuid / zuid-wester swell is, maak dan een surf uitstapje naar Pavones.

dots

Weer en seizoenen in Costa Rica


Weer kaart Costa Rica

In Costa Rica ligt de gemiddelde temperatuur rond de 21 tot 27 graden Celsius (70-81 graden Fahrenheit). De maanden maart tot en met mei zijn de warmste maanden van het jaar en de koelste maanden van het jaar zijn november, december en januari.

Er is geen echte zomer of winter in Costa Rica, wel is er het droge en het regen seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot november, waarbij je in september en oktober de zwaarste regen kan verwachten. Het droge seizoen is van december tot en met april met weinig tot geen regen.

Het regen seizoen (mei tot november) ook wel het groene seizoen genoemd. In deze periode kan je dagelijks regen verwachten, dat is wat alles zo groen en weelderig houdt. Vaak zijn de regenbuien kort en heftig, vooral in de late namiddag omdat de warmte opbouwt. Er kunnen ook droge dagen zijn of dagen dat het langer duurt. Al met al is het ook in het regen seizoen, nog zeer goed toeven in Costa Rica.

Tip: neem watervaste zonnebrand mee met een hoge beschermingsfactor.


top back