Reisdocumenten voor je surfvakantie naar Costa Rica

Geldig paspoort


Geldig paspoort

Om naar Costa Rica te kunnen reizen heb je een paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat je aankomt in het land. Neem dit vooral niet te krap en verleng je paspoort op tijd. Een visum hoef je niet van te voren aan te vragen want deze krijg je in de vorm van een stempel bij aankomst en is 90 dagen geldig.

Officieel moet je bij aankomst aan kunnen tonen dat je het land ook weer gaat verlaten. Dit kan in de vorm van een vlieg- of busticket zijn.

Reisdocumenten België


Ook voor inwoners van België geld dat een paspoort verplicht is. De identiteitskaart die in de volksmond paspoort (pas) heet, volstaat niet. Enkel met het bordeaux rode boekje (internationaal paspoort) kun je naar Costa Rica afreizen.

dots

ESTA verklaring


Als je een vlucht hebt naar Costa Rica via de Verenigde Staten heb je een ESTA verklaring nodig. ESTA betekend: Electronic System for Travel Authorization, dit wil niets anders zeggen dan dat je moet aangeven aan de de Amerikaanse douane dat je langs komt. De meeste vlucht maatschappijen zullen dit vermelden wanneer je een ticket boekt en het is een eenvoudig proces. Wanneer je alleen een overstap hebt op een Amerikaans vliegveld kun je bij het verblijfsadres ‘in transit’ invullen. De verklaring kost $14.

Desgewenst kan je de ESTA verklaring zelf aanvragen op de ESTA site.


top back