Costa Rica is naast super goede surf een avontuur in de jungle

Het dorp Punta BancoDe Rancho ligt letterlijk aan het einde van de weg: ‘where the bad road ends, the good life begins’, van het kleine ingeslapen dorpje Punta Banco. De grootste trekpleister is het lokale voetbalveld, waar jong en oud een balletje trappen, vraag gerust of je mee kan doen. Er is ook een klein winkeltje waar je wat basis benodigdheden kan kopen. Wil je meer winkeltjes, surfshops en barretjes, dan moet je in het nabijgelegen Pavones zijn.

dots

Tropische Jungle met apen en watervallen


Papegaaien in de tuin

De Rancho bevind zich op de Punta Burica Peninsula aan het einde van de weg, zo'n 7 kilometer ten zuiden van Pavones. Het is een gebied met een ontzetten brede biodiveristeit en bijzondere uitzichten over de zee vanaf de tuin. Wanneer je in de omgeving rond loopt is het niet ongewoon om makaken en apen te spotten en bij laag water vormen er getijden poeltjes op het strand die vol zitten met zeediertjes. Achter in de tuin is er een verfrissende waterval en langs rand van de jungle richting het zuiden kun je er nog meer vinden. Voor een heerlijke siesta kun je gebruik maken van de hangmatten die in de tuin tussen de palmbomen hangen. Vanuit Punta Banco zijn er meerdere trails de jungle in en je kan ook het strand verkennen, bij voorbeeld per paard.

dots

Uncrowded surf voor de deur


Home break no crowds

Voor goede surf hoef je het niet ver te zoeken. De Rancho heeft namelijk een ‘eigen’ break voor de deur! En met nog 3 spots binnen een kilometer, is het dorp Punta Banco lang een secret spot geweest. Vooral de gasten van de Rancho surften er, samen met een enkele local. Goede surf dus, zonder wachten. Ideaal! Deze spot is ook zeker een must voor beginnende en iets gevorderde surfers.

dots

Pavones is nabij gelegen en legendarische surfspotPavones is een legendarische surfspot en één van de langste en mooiste golven van Midden-Amerika. Meer dan een minuut pure adrenaline en voor bijna iedereen het hoogtepunt van zijn/haar surftrip. Door de populariteit is het wel langer wachten voordat je een golf kan scoren, maar dat is het helemaal waard! Pavones ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van de Rancho en je bent er met de auto in zo’n 15 minuten.

top back