Surfen in het paradijs Costa Rica

Rancho Burica logo

‘Where the bad road ends en the good life begins.’

Hier word je ’s ochtends wakker met junglegeluiden op de achtergrond. Check de surf vanuit je bed en geniet van de rust. Niet op je beurt wachten, maar een golf voor jou alleen.

De Rancho Burica is misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Costa Rica.

prijslijst

• Tropische cabina’s
• Direct aan strand en surf break
• In de jungle met eigen waterval
• Reef, beach & point breaks
• Nederlands management
• Lekker eten, chillen en yoga
• Surfles en surf safari’s met de boot
• Surfen in het paradijs!


Spot

Costa Rica Surfhouse

De Rancho Burica is een stukje Nederlands paradijs op Costa Ricaanse bodem. In 1998 nam een groep Nederlanders de stap, hebben hun droom nagejaagd en de Rancho opgezet. Hun insteek: een goed bed, heerlijk eten en perfecte surf.

De Rancho ligt direct aan het strand, met een regenwoud in de achtertuin en weg van de stad, de drukte en het lawaai van de bewoonde wereld. Dit betekent dat het water afkomstig is van de waterval om de hoek en dat je ’s nachts beter een zaklamp binnen handbereik kan hebben voor het geval dat de stroom uitvalt.

Accommodaties

Jungle Lodge

De simpele cabinas bieden jou alles wat je nodig hebt voor je ultieme surfvakantie: een muskietennet, een fan, een eigen douche, een toilet maar vooral een super goede matras! Voor meer gemak is er ook keus uit wat luxere cabinas, die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn diverse cabina’s om uit te kiezen, allemaal met hun eigen charme, bijvoorbeeld bij de waterval, zie voor meer info:cabinas. Er is ook gratis WiFi op de Rancho.

Surfen

Costa Rica Surf

Voor goede surf hoef je het niet ver te zoeken, vanuit je bed rol je zo het water in. Voor de deur heb je namelijk een ‘eigen’ reefbreak en op loopafstand een aantal beachbreaks. Reken daarbij de rustige line-up, en je hebt de ideale surfbestemming voor zowel beginnende als gevorderde surfers, en alles daartussen.

Bij surfen in Costa Rica hoort de legendarische surfspot Pavones met één van de langste en mooiste golven van Midden-Amerika. Meer dan een minuut pure adrenaline en voor bijna iedereen het hoogtepunt van zijn/haar surftrip. Door de populariteit is het wel lang wachten, maar dat is het helemaal waard! Pavones ligt op 7 km van de Rancho en is te voet of met de auto te bereiken.

Materiaal


Beginnende surfers hebben de optie om een malibu surfboard te huren op de Rancho. Als je op zoek bent naar een short board, kun je het beste je eigen board meenemen of er eentje kopen. De surfshop in Pavones heeft een redelijk selectie boards.

Eten

goed eten in Costa Rica

Rancho Burica heeft een reputatie als het om lekker eten gaat. ’s Ochtends en ’s avonds kun je aanschuiven voor een klassieke Ranchomaaltijd; altijd het beste uit de Costa Ricaanse keuken, maar met typisch Hollandse invloeden. Uiteraard zal zoals het in Costa Rica betaamd, vers tropisch fruit niet ontbreken. Meer info overlekker eten bij de Rancho.

Activiteiten

Activiteiten paardrijden

Naast surfen kun je in en om de Rancho ook genieten van typische fiësta’s, een potje voetbal, paardrijden, snorkelen en tochten door de jungle. Ook de zonsondergang vanuit de Rancho is elke avond een hoogtepunt! De Rancho Burica is en pareltje voor surfers. Een plek om tot rust te komen en te genieten van de ongerepte natuur, het tropische klimaat, de verse bereidde maaltijden en de legendarische surf.


prijzen per persoon
weekprijs dorm
weekprijs 1-4 pers. acco.
seizoen
Rancho slaapzaalinbegrepen
schoonmaak
2x per week
beddengoed
handdoeken
gebruik van:
WiFi
koelkast
kluis voor waardevolle spullen
bibliotheek
tropische tuin
waterval
restaurant
opties huurmateriaal
surfboard basic
per dag
9,00
opties les
surfles beginner ( 2,5 uur incl. surfboard )
per dag
42,60
opties eten
halfpension
per week
165,00
ontbijt
per week
66,00
dinner
per week
99,00


seizoen
Jungle Lodge 1 pers. in 2-3 pers. kamer
Jungle Lodge 2 pers. in 2-3 pers. kamer
Jungle Lodge 3 pers. in 2-3 pers. kamer
Cabina 1 pers. in 3-4 pers. kamer
Cabina 2 pers. in 3-4 pers. kamer
Cabina 3 pers. in 3-4 pers. kamer
Cabina 4 pers. in 3-4 pers. kamerinbegrepen
schoonmaak
2x per week
beddengoed
handdoeken
gebruik van:
WiFi
koelkast
kluis voor waardevolle spullen
bibliotheek
tropische tuin
waterval
restaurant
opties huurmateriaal
surfboard basic
per dag
9,00
opties les
surfles beginner ( 2,5 uur incl. surfboard )
per dag
42,60
opties eten
halfpension
per week
165,00
ontbijt
per week
66,00
dinner
per week
99,00

top back